BRUGPOOOOOP

By: Joanne

24 november 2015

1 Comments

Categories:

Manmanman wat een avond was het 21 november. Al weken, maanden zelfs werd er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor Brugpop en afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover!

Voor ons een hele speciale avond; Niet alleen zijn wij een groot onderdeel van de organisatie en mochten we de avond afsluiten; ook moesten we afscheid nemen van Sander! 3 jaar geleden introduceerden we hem, ook op Brugpop. Toen hij aangaf te willen stoppen omdat het heen en weer rijden van en naar Duiven toch best wel veel was, zei hij er ook direct bij dat hij dan wel tot en met Brugpop mee wilde spelen. Zo hadden wij genoeg tijd om iemand anders te zoeken een klaar te stomen voor deze belangrijke functie in de band! Gelukkig was daar vrij snel Robert Spalink: hij speelde een keertje mee, toen nog een keertje en dat was voor ons voldoende. Vrij snel begonnen we wekelijks met Robert te oefenen om te zorgen dat hij in elk geval bij Brugpop al mee kon spelen zodat we hem konden introduceren en dat is gelukt!

Natuurlijk willen we ook hier Sander nog even bedanken voor zijn inzet en toewijding aan de band en alle aanverwante zaken (hij was contactpersoon voor veel optredens en hield ook de website bij). Het was ons een eer om met je te mogen spelen en we hopen echt dat je in de buurt van Duiven een andere toffe band vind waar je net zo hard kunt drummen als dat je bij ons hebt gedaan (en dat was hard.)!

Verder natuurlijk een allerhartelijks welkom aan Robert! Voor volgend jaar staat het eerste optreden al gepland dus we gaan keihard aan de oefen om te zorgen dat we een mooie playlist neer kunnen zetten!

En dan over Brugpop:
Manmanman, wat een feestje was dat zeg. We hadden dit jaar het een en ander aangepast aan de zaal en dat bleek een hele goede verandering te zijn geweest! De sfeer zat er heerlijk in en het bier vloeide rijkelijk.
We trapten af met BTBband, wij hadden ze op Hoogeveen Live ook al even zien spelen en dat bevestigde voor ons dat we een goede keuze hadden gemaakt door ze op Brugpop te laten spelen. Hoewel dit het begin van de avond was, was er zeker al publiek en die stonden te genieten van het spel van deze band.
Na BTBband was het de beurt aan Annemiek Goelema, die tussen de bands door het publiek mocht vermaken met haar gitaarspel en zang. Dat lukte prima, want aan het eind van de avond zong iedereen mee en zelfs onze eigen Derwin mocht nog een liedje meedoen!

Allright was de tweede band van de avond. Ook voor hen was dit een bijzondere avond; Zangeres Anita was er niet bij, haar man heeft kort geleden te horen gekregen dat hij ernstig ziek is. Vanuit Anita en haar gezin wel de boodschap dat Allright moest rocken deze avond, ook zonder Anita, en dat is ze goed gelukt! De eerste danspassen werden gewaagd, er werd meegezongen en ook belangstellend geluisterd.

Jhonny and the Rockers waren de een na laatste band en hun naam zegt het al: De Rock was absoluut aanwezig bij dit optreden! Veel bekend werk van verschillende artiesten kwam langs en dat viel prima in de smaak bij het publiek dat steeds verder naar voren kwam om te dansen.

De afsluiters waren wij zelf! Voor ons natuurlijk moeilijk te beoordelen hoe het in de zaal klonk maar als we af mogen gaan op wat we vanaf het podium gezien hebben, hebben we het dak eraf gespeeld. Onze eerste 4 nummers speelden we met Sander, die deze nummers zelf had uitgezocht en daarna gingen we door met Robert om de avond af te sluiten. We hebben ons weer opperbest vermaakt op het podium, dat is een ding dat zeker is!

Een evaluatie is natuurlijk altijd belangrijk om te bekijken wat we in een nieuwe editie anders kunnen doen. Voor dit jaar was de grote ‘klacht’ de toiletten in de vorm van dixies die buiten stonden. Het was in eerste instantie de bedoeling om een toiletwagen te plaatsen, dat is natuurlijk veel prettiger dan een onverlichte dixie, maar dit bleek vrij laat in de voorbereidingen om allerlei technische redenen niet te kunnen. Er moest toen op korte termijn iets anders geregeld worden en dat zijn de dixies geworden. Zeker niet de ideale oplossing maar we hopen dat jullie begrijpen dat dit een stukje overmacht is geweest. Het is voor volgend jaar in elk geval zeker de bedoeling dit anders te doen!
Al met al was het in elk geval een supergeslaagde avond, we hebben zin in volgend jaar!

 

1 Comment

 • Wil de Gans

  25 november 2015 at 12:05

  Reply

  Echt grote complimenten voor jullke, wat een super avond, , alles klopte , de zaal de verlichting en vooral de muziek, ik heb er zo naar uitgekeken en heel erg van genoten, bedankt allemaal.
  Muziek is het mooiste om energie van te krijgen.
  Groetjes Wil de Gans.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>